Image Alt
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας»

29 Φεβρουαρίου
«Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας»
18:00
Athens Book Space
Δωρεάν

Σταύρος Παναγιωτίδης, Εκδόσεις Κέδρος
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, 18:00-20:00

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μεγάλα κεφάλαια που «αποδομούν» τα λάθη που έχουν περάσει στην Ιστορία: στην αρχαιότητα και το Βυζάντιο, στους μύθους της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης, στους μύθους που αφορούν τον εικοστό αιώνα και στις διάσημες φράσεις που φέρεται να ειπώθηκαν, αλλά τελικά δεν ειπώθηκαν ποτέ, όπως αποδεικνύει ο συγγραφέας παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία και αποσπάσματα από μελέτες καταξιωμένων ιστορικών.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Σταύρος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Είναι διδάκτορας Σύγχρονης Ιστορίας. Ζει στην Αθήνα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κουρασμένο μέλι», ενώ το νέο βιβλίο του «Μύθοι, παρεξηγήσεις και άβολες αλήθειες της ελληνικής ιστορίας» έγινε best seller από τους πρώτες μήνες κυκλοφορίας του.

 

Αν βρεθείτε στο Πάρκο Ελευθερίας:

Μην χάσετε την ομαδική εικαστική έκθεση «The condition of (im)-Possibility: The Invaders» που φιλοξενείται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων από τις 8 έως τις 25 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και ανεξάρτητης επιμελήτριας δρ. Εύας Κέκου.

Η έκθεση πραγματεύεται τη συνθήκη των άπειρων πιθανοτήτων σε ένα μαθηματικό αρχικά πλαίσιο εντός του οποίου υπάρχουν άπειρες νέες δυνατότητες, με στόχο να προβληματίσει αλλά και να διερευνήσει τον χαρακτήρα αυτών των μεταβολών καθώς και το πώς εκείνες γίνονται αντιληπτές. Στην έκθεση θα λάβουν χώρα δύο εικαστικές performances, από τον Δημοσθένη Αγραφιώτη (8/2, 19:00) και την Jennifer Nelson (24/2, 12:00), ενώ ξεναγήσεις παρουσία των καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν στις 24 & 25 Φεβρουαρίου.

Είσοδος ελεύθερη (Τρίτη έως Παρασκευή 11:00-19:00, Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα κλειστά).

 

Περισσότερα για:

Πάρκο Ελευθερίας

Το Πάρκο Ελευθερίας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, αναδεικνύεται σήμερα σε ένα ζωντανό, διαδραστικό, πολιτιστικό κόμβο. Μαζί με το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων που αποτελεί έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, και τους πέντε νέους, φιλόξενους, θεματικούς κήπους, το σημείο επανασυστήνεται ως χώρος συνάντησης, γνώσης, μνήμης και πολιτισμού. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την επανέκθεση του Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου και οι μελέτες για τη δημιουργία του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα. Στόχος είναι να διαφυλαχτεί και για τις επόμενες γενιές η ιστορική μνήμη της πόλης.

Athens Book Space

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος χώρος ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, μέσα στην καταπράσινη καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας, στην Βασ. Σοφίας. Ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, podcasts, συναντήσεις και συζητήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά ακόμα σας περιμένουν στο νέο πολιτιστικό τοπόσημο της Αθήνας. Το Athens Book Space διαχειρίζεται η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

 

Πληροφορίες και κρατήσεις: 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-18:00 & Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00)

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ημέρα Έναρξης: 29 Φεβρουαρίου 2024.
Ώρα: 18:00
Χώρος: Athens Book Space
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%