Image Alt
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Γέφυρες: Μια Αναγνωστική Εμπειρία

12 Μαΐου
Γέφυρες: Μια Αναγνωστική Εμπειρία
17:30
Athens Book Space
Δωρεάν

Κυριακή 12 Μαΐου, 17:30-21:30

 

Στο πλαίσιο του Thisis Athens-City Festival, το AthensBookSpace του Δήμου Αθηναίων υποδέχεται τις «Γέφυρες» σε μια μουσικά αναγνωστική προσέγγιση. Καλεσμένοι στο ειδικά διαμορφωμένο για εκείνη τη μέρα Πάρκο Ελευθερίας όλοι οι λάτρεις του βιβλίου και της μουσικής. Οι καλλιτέχνες Calliope, MariosVisvikis και MisterEnartoσε ρόλο μουσικών ταξιδευτών από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις 22:00, θα παρουσιάσουν ζωντανά στο κοινό τα νέα τους project.To Athens BookSpace θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη μέχρι αργά, συμμετέχοντας ενεργά στην όλη δράση.

Μια διαδραστική αποκλειστική παρουσίαση βιβλίου τριών σκοτεινών ιστοριών έρωτα, αγάπης και εκδίκησης, υπό τον γενικό τίτλο «Η πολλή αγάπη σκοτώνει», από τους συγγραφείς Στέλλα Καραμπακάκη και Γιώργο Γιώτσα, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λυκόφως, ζωντανά στο κοινό.Στόχος της δράσης είναι η επίτευξη μιας ζεύξης μεταξύ δυο παράλληλων κόσμων: Το BookSpace από τη μία μεριά, να μεγαλουργεί στη γαλήνια σκιά του Πάρκου Ελευθερίας ως ένας δυναμικός παράγοντας πολιτισμού με βασικό άξονα την δύναμη του βιβλίου. Η μουσική και το βινύλιο με τα ακουστικά τους φάσματα από την άλλη πλευρά να συμβάλλουν καθοριστικά σε αυτό.

Βιβλίο και βινύλιο ως τα παλαιότερα μέσα πληροφόρησης, επικοινωνίας, τέχνης και ψυχαγωγίας αντιμέτωπα στα νέα δεδομένα των διαδικασιών ψηφιακής μετάβασης. Η άρνηση και η επιμονή τους να εγκαταλείψουν την παραδοσιακή τους φύση, αμφότερα τα καθιστά δυναμικά, διαχρονικά και παραδοσιακά σύγχρονα μέσα, τα οποία εξακολουθούν να εξελίσσονται με την ανανέωση, την ενδυνάμωση διαχρονικών διαδικασιών και πρακτικών τής αναλογικής εποχής των απτών παραγωγικών εκδόσεων.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς συντελεστές

Calliope
Η μουσικός και performerCalliope ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με αφετηρία την κλασσική και οπερατική της παιδεία δημιουργεί ηχοτοπία και χαοτικές λούπες, έχοντας ως υλικά synths, πετάλια, sampler, παραμορφωμένες φωνές, ηχογραφήσεις τοπίων, υφές, κείμενα και εφέ.

MariosVisvikis (GR)
Ο Μάριος Βισβίκης είναι μουσικός, συνθέτης και κατασκευαστής μουσικών οργάνων με έδρα την Αθήνα. Κατασκευάζει ακουστικά μουσικά όργανα, τα οποία χρησιμοποιεί στις ηχογραφήσεις και τις παραστάσεις του.

MisterEnarto
Ο MisterEnarto, κατά κόσμον Παναγιώτης Κοντάρης, λάτρης του βινυλίου και της κουλτούρας του, μετράει περισσότερο από 25 χρόνια στη μουσική της Αθήνας και της ευρύτερης Ελλάδας.

Λίγα λόγια για τη συγγραφική ομάδα

ΓιώργοςΓιώτσας
Πολυβραβευμένος συγγραφέας σε Ελλάδα και Αμερική. Όλα τα βιβλία του έχουν συλλέξει βραβεία και διακρίσεις, αλλά πάνω από όλα την αγάπη του αναγνωστικού κοινού, κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων.Το 2022 έλαβε το 1ο βραβείο EVERLY στο Fantasy Festival. Το 2021 η Athens Voice ανέδειξε «Το Κουτί» ως το «Καλύτερο βιβλίο της χρονιάς» μετά από επιλογή των δέκα καλύτερων βιβλίων από τη συντακτική της ομάδα και ψηφοφορία αναγνωστών για την τελική κατάταξη.Είναι ο μοναδικός Έλληνας συγγραφέας του Φανταστικού με τρία βιβλία backtoback στα top-10 των Βραβείων Βιβλίου Public, όπως τα ψήφισαν χιλιάδες αναγνώστες.

Στέλλα Καραμπακάκη
Έργο της Στέλλας Καραμπακάκη έχει συμπεριληφθεί στην ανθολογία με τους καλύτερους συγγραφείς χιουμοριστικού διηγήματος των τελευταίων πενήντα ετών, ενώ η βασική της απασχόληση τα τελευταία χρόνια είναι το σενάριο, αφού γράφει σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Αυτό είναι το δέκατο βιβλίο της. Έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Γράφει, μεταφράζει, κάνει επιμέλειες και παίζει με τις λέξεις, σατιρίζοντας τα πάντα και κυρίως τις ανθρώπινες σχέσεις που αγαπάει να μισεί.

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ημέρα Έναρξης: 12 Μαΐου 2024.
Ώρα: 17:30
Χώρος: Athens Book Space
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%