Μύχιες καταστροφές

Σήμερα, που τα μέσα μαζικής επικοινωνίας έχουν μετατρέψει  την ατομική και συλλογική ιστορία σε θέαμα, η λογοτεχνία παραμένει ο προνομιούχος χώρος της υποκειμενικότητας. Στο βιβλίο αυτό η Κριστίνα Πέρι Ρόσι μάς επιτρέπει να κρυφοκοιτάξουμε στον ιδιωτικό κόσμο ανθρώπων παγιδευμένων στις προσωπικές τους μανίες: μιας ομάδας φετιχιστών που μοιράζονται τις ερωτικές τους εμμονές, ενός άντρα συνεπαρμένου από μια γυναίκα-φάλαινα, ενός συζύγου που η γυναίκα του τον εγκαταλείπει για κάποια άλλη, ή μιας υπέροχης γραμματέως-μοντέλου-μαμάς που ασφυκτιά μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον. Λογοτεχνικοί ήρωες, όμοιοι με τρελαμένα παιδιά, κλεισμένα σε μια βιτρίνα με φιγούρες-σύμβολα, γεμάτα ορμές. «Κάθε φορά που διεισδύω στα μύχια της ψυχής αυτών των χαρακτήρων, βρίσκω κομμάτια του εαυτού μου», έχει δηλώσει η συγγραφέας.

«Το σύνολο του έργου της αποτελεί μια άσκηση συνεχούς κριτικής αναζήτησης, διατηρώντας πάντοτε την αξία του λόγου ως κύρια έκφραση μιας μαχητικής και αφοσιωμένης λογοτεχνίας σε καίρια θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως η θέση της γυναίκας και η σεξουαλικότητα».

Επιτροπή Βραβείου Θερβάντες 2021

 

 

«Η Κριστίνα Πέρι Ρόσι είναι η πιο ριψοκίνδυνη συγγραφέας, χωρίς δίχτυ ασφαλείας».

Ελένα Πονιατόφσκα

 

«Έχει γράψει ποίηση που προσεγγίζει την πεζογραφία και μυθιστορήματα που μοιάζουν με στριπάκια. Προηγήθηκε της εποχής της, ασχολούμενη με ζητήματα που είναι εξόχως επίκαιρα, όπως η αποδόμηση του ανδρισμού και η εναντίωση στα στεγανά του βιολογικού φύλου. Και επιπλέον, πραγματεύεται τον έρωτα σαν να ήταν ναρκωτικό».

El Mundo

«Στο έργο της εξερευνά τα απροσμέτρητα βάθη ενός ερωτήματος τόσο ζωντανού, όσο η ίδια η ζωή: Τι μπορεί να κάνει μια ερωτευμένη γυναίκα;»

El País
«Μία από τις επιφανέστερες εκπροσώπους της ισπανόφωνης λογοτεχνίας διεθνώς. Η γραφή της κινείται με χάρη ανάμεσα στο χιούμορ και στην τρυφερότητα, συνδυάζοντας όσο λίγοι συγγραφείς την ειρωνεία με την οξεία αντίληψη».

ABC

Επιπλέον πληροφορίες

Συγγραφέας

Κριστίνα Πέρι Ρόσι

Πρόσβαση

Recollect

Πάροχος

Καστανιώτης

ISBN

9789600371239

Έτος

2023

Κατηγορίες: ,
Ετικέτα:
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%