Ματριόσκα

Ματριόσκα είναι η παραδοσιακή, ξύλινη ρωσική κούκλα μέσα στην κούκλα. Καθώς τα κομμάτια της ανοίγουν, με κάθε μικρότερη μορφή που εμφανίζεται αποκαλύπτονται όλο και σκοτεινότερα μυστικά. Ταυτόχρονα, Ματριόσκα είναι ένα πολυσυλλεκτικό έργο δεκατριών ανθρώπων που ποτέ δεν συναντήθηκαν όλοι μαζί. Λόγος, εικόνα και μελωδία συνθέτουν την όψη μιας χώρας που φθηναίνει και με κάθε γύρισμα σελίδας μοιάζει όλο και περισσότερο με τις ασπρόμαυρες σκέψεις και πράξεις μας.

Το εγχείρημα «Ματριόσκα» ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τo Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Τα 13 μέλη της ομάδας – πολλά από τα οποία δεν έχουν συναντηθεί ποτέ (βρίσκονται διασκορπισμένα σε έξι διαφορετικές πόλεις: Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Πολύκαστρο, Αθήνα, Ηράκλειο Kρήτης και Groningen Ολλανδίας) – συνεργάστηκαν μέσω του διαδικτύου κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δημιουργικής διαδικασίας.

Η μουσική της Ματριόσκα διατίθεται ελεύθερα με την υποστήριξη της Antelma music.

Η Μπάντα του Πάνω Ορόφου (TheUpStairsBand) μαζί με την Ανθή Κύρκου (Anthie) στο πιάνο, ανέλαβαν να ντύσουν μουσικά το τρίτο βιβλίο του Ελ Ρόι, τη Ματριόσκα, που κυκλοφορεί από τις βορειοδυτικές εκδόσεις. Η Ματριόσκα είναι ένα πολυσυλλεκτικό βιβλίο που αποτελείται από διηγήματα, φωτογραφίες και μουσική ειδικά γραμμένη για το έργο. Στο εγχείρημα συνεργάστηκαν δεκατρία άτομα που δεν συναντήθηκαν ποτέ όλοι μαζί, αλλά τους ένωσε η πίστη στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Η Μπάντα του Πάνω Ορόφου αποτελείται από τους:

  • Αριστοτέλη Καλύβα & Αποστόλη Τζίμα: φωνή
  • Γιάννη Καρακατσανίδη: κιθάρα, πλήκτρα, τρομπέτα, ακορντεόν
  • Χρήστο Κυριακόπουλο: ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρα, φωνητικά
  • Δημήτρη Τσαπάρα: φωνή, τύμπανα

 

Συμμετέχει η Νάσσια Ριμπά, ενώ η μουσική και οι στίχοι των οχτώ κομματιών του soundtrack είναι των Γιάννη Καρακατσανίδη και Βασίλη Κωστάκη.

Επιπλέον πληροφορίες

Συγγραφέας

Ελ Ρόι

Πρόσβαση

Circulate

Πάροχος

Ανοικτή Βιβλιοθήκη

Κατηγορίες: ,
Ετικέτα:
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%