Τριζόνια

Πλούσιος ψαρότοπος το σύμπλεγμα των νησιών του Κορινθιακού Κόλπου, συγκέντρωνε ανέκαθεν πολλούς επήλυδες ψαράδες απ’ όλες τις θάλασσες. Με τις μικρές γαΐτες τους έφταναν ως το μεγαλύτερο από τα νησάκια, τα Τριζόνια, ψαρεύοντας γιαλό-γιαλό, παλεύοντας για την καθημερινή τους επιβίωση. Μικρό ψαροχώρι με δύο-τρεις ψαροκαλύβες φτιαγμένες από τους ίδιους, ζωντάνευε όσο οι άνθρωποι ήταν εδώ κι έπειτα έπεφτε πάλι σε βαθύ ύπνο. Ξύπναγε και πάλι από τον λήθαργο κάθε φορά που κατακλύζονταν από κύματα προσφύγων.

Πύλη εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων, εδώ δόθηκε και η πρώτη μάχη για τη λευτεριά της Δωρίδας. Η συμβολή του στον Αγώνα καθοριστική και η προσφορά του μεγάλη. Μόνιμους κατοίκους τα Τριζόνια είχαν όταν ήρθε και έστησε εδώ το βασίλειό του ο πειρατής Λιμπεράκης Γερακάρης. Κι ύστερα, ένας στεριανός, Ηπειρώτης στην καταγωγή, ήρθε κι έριξε άγκυρα. Ήταν ο άνθρωπος που ξανάφερε τη ζωή στο νησί για να μείνει αυτή τη φορά για πάντα…

Η ζωή και η ιστορία του νησιού από την αρχαιότητα ως σήμερα, καταγράφονται στο βιβλίο που ξεκίνησε από την προσωπική αγάπη της Σπυριδούλας Τριανταφύλλου Περδίκη για τον τόπο της και κατέληξε σε μια ολοκληρωμένη έρευνα που θα μείνει ως βιβλίο αναφοράς για όλη την περιοχή.

Κατηγορίες: ,
Ετικέτα:
f
1942 Amsterdam Ave NY (212) 862-3680 chapterone@qodeinteractive.com

    Free shipping
    for orders over 50%